Geschiedenis Chang Moo Kwan

Geschiedenis van ChangMooKwan

Tae Kwon Do is een traditionele krijgskunst die is ontwikkeld in Korea meer dan twintig eeuwen geleden Het is de oorsprong teruggaat naar Koryo -dynastie gesticht in 37 voor Christus De moderne tijd zag Taekwondo onderdrukt door de Japanse politiek , dit was inclusief de afschaffing van bepaalde Koreaanse Culturele praktijken tijdens de Japanse koloniale overheersing . Dit is de reden waarom heel wat Koreaanse Taekwondo meesters verlieten hun moederland in een poging om hun traditionele kunst in het buitenland te behouden . Sommige van deze meesters haastte zich terug naar Korea in de buurt van het einde van de Tweede Wereldoorlog aan de geest en technieken van Taekwondo verjongen in het pas bevrijde Korea . Grootmeester Byung In Yoon was een van hen.

Groot meester Byung IN YOON
( Center of van Picture )

Grootmeester Byung In Yoon vestigde de Taekyon Club NgNSung Agricultural High
School in Seoul , Korea . Hij opende vervolgens Chang Moo Kwan op de afdeling Taekyon van de YMCA en benoemde Nam Suk Lee als eerste instructeur . Politieke en militaire conflicten uitbrak brengen over de Koreaanse oorlog van 25 juni 1950 tot 27 juni 1953 . In Zuid-Korea opgeleide vechtsporten commando’s werden gebruikt en verzonden om af en toe te spioneren en uitvoeren van de vijand. De kosten voor de kunsten was hoog . Tegen het einde van de oorlog , Sup Chun Sang en Byung In Yoon , respectieve oprichters van Yun Moo Kwan en Chang Moo Kwan werden vermist verklaard. Nam Suk Lee nam Master Byung ’s school. Woo Lee Chong geslaagd Master Sang in de Yun Moo Kwan Door deze acties werd Chang Moo Kwan beschouwd als de toonaangevende zelfverdediging methode .

Deelnemers aan de 1e test in het ministerie van Communicatie Taekwondo Dept op 21 december 1948.
1) Grote Grootmeester Byung In Yoon en 2) Grootmeester Nam Suk Lee.

In 1952, tijdens de Koreaanse Oorlog, een demonstratie vóór Koreaanse president Syngman Rhee werd beschouwd als de belangrijkste keerpunt voor de Koreaanse krijgskunsten. Rhee zag een 30 minuten optreden van de Koreaanse martial arts meesters, en was vooral onder de indruk toen Tae Hi Nam brak 13 dakpannen met een punch. Toen de demonstratie eindigde, Rhee vroeg Hong Hi Choi aantal vragen over de martial arts. Dus maakt indruk was Rhee hij keerde onmiddellijk terug naar zijn
militaire leiders van personeel en beval dat alle Koreaanse soldaten een opleiding in deze kunsten. Dit dictaat uiteindelijk goed voor een enorme stijging van de scholen en studenten.

Een herdenkingsmunt foto genomen na de 3e reguliere promotie-test gehouden in het YMCA Seoul op 3 november 1948.
Afgebeeld in de Cirkel Grote Grand Master Yoon, in de driehoek Grootmeester Lee.

In 1953-1954, drie meer Kwans ontstaan. Gae Byung Yun stichtte de Ji Do Kwan (aka Jee Do Kwan), Byung Chik Ro de Song Moo Kwan, en Hong Hi Choi, met behulp van Tae Hi Nam, de Oh Do Kwan. Het tellen van de oorspronkelijke scholen, (Kwans) daar waar nu acht Kwans, alle blijkbaar omhelzen een andere stijl.

Op 11 april 1955, op een cruciaal conferentie van kwan meesters, historici, en Taekyon advocaten, werd besloten om
gelijkmatig nemen de term “Tae Kwon Do” die was gemaakt en ingediend door Generaal Choi.