Taekwondo

Letterlijk vertaald betekent “Tae” voet, “Kwon” hand of vuist en “Do” de manier of de weg.

De term Taekwondo werd een compleet zelfstandig naamwoord bij ‘taekwon’ en ‘do’ die tezamen kwamen. Taekwondo is de ‘do’ van ‘taekwon’. Met behulp van deze term kunnen we taekwondo analyseren in vele symbolische kenmerken.

We denken vaak aan Taekwondo als simpelweg sets van zelfverdediging technieken die het vertrouwen en de lichamelijke conditie opbouwt via trainingen. Echter, we erkennen dat Taekwondo is ontwikkeld met behulp van verschillende methoden door de jaren heen.

Eagle Gym & Taekwondo

Hier bij Eagle Gym houden wij de traditionele vorm van de WTF aan, maar combineren wij voor de volledigheid van de vechtkunst ook andere vormen Martial Arts om ons zo compleet mogelijk te maken.

dreamstime_l_19120736

WTF stijl

Taekwondo is een vechtsport die zijn eigen karakteristieke technisch systeem heeft  met behulp van de hand, voet en het gehele lichaam. De traditionele technische systeem kan worden gecategoriseerd in de volgende vijf elementen:
1.       Kibondongjak (basisbewegingen)
2.       Poomsae Taegeuk (stijlvorm)
3.       Kyorugi (-stap- sparren)
4.       Kyokpa (breektest)
5.       Hoshinsul (zelfverdediging)
6.       (Shibum) een niet officiële 6e is demonstratie van alles hierboven.

Elk Taekwondo opleiding/school heeft zijn eigen manier van lesgeven en stijl. Taekwondo beweging, als uniforme beweging, heeft verschillende principes van de bewegingen ten opzichte van de fundamentele bewegingen, in geleidelijk stijgende moeilijkheidsgraad. Deze moeilijkheidsgraad wordt afgenomen in examens. Het gradatie systeem zorgt ervoor dat je als leerling groeit en ontwikkeld binnen Taekwondo.

Kracht en meditatie

Taekwondo training is een morele, ethische onderwijs in bredere zin dat de geest omvat, en het bestaat uit het leren van praktische opleiding gericht op het gedrag van kennis in de praktijk door herhaaldelijk het beheersen van het technische systeem van aanval en verdediging.

Wanneer we ons gaan concentreren op energie is dit opgebouwd in positieve en krachtige energie. De energie kan worden gebruikt voor zowel het behoudt van uw gezondheid en voor de vechtsport. Als het doel je gezondheid is, dan leren we langzaam de energie naar buiten te stralen. Als het Martial Arts is, sturen we de energie in een snelle beweging, gericht op vermogen op een specifieke gebied. Onthoud echter dat in deze discipline, krijgsraad kunst is.

Basic CMYK